sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Jyväskylä (ottelu)isäntänä Muuramessa

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 90 vuotta siitä, kun Muurame itsenäistyi Korpilahden kunnasta. Melkein siihen perään itsenäistyi myös Säynätsalo. Muuramen kunta jatkaa edelleen ja hyvinvoivana itsenäistä tietään. Säynätsalon ja Korpilahden ympyrät ovat sen sijaan täyttyneet, ja kunnat ovat liittyneet Jyväskylään. Alueina ne ovat kuitenkin olemassa, ja korplahtiset ja säykkiläiset ovat edelleen tärkeitä naapureita muuramelaisille. Monet palvelut ovat olleet aikoinaan yhteisiä, ja ovat edelleenkin yhteisiä. Ystävyys- sekä yhteistyösopimus toimi aiemmin ja toimii Jyväskylänkin kanssa hyvin.

Yhteistyö on parantunut

Jyväskylän kanssa yhteistyö on lisääntynyt ja syventynyt. Jyväskylä on vuoden 2011 alusta tuottanut mm. muuramelaisten terveyspalvelut niin kutsutulla isäntäkuntamallilla. Tähän asti yhteistä työtä terveyspalveluidemme eteen voi vain kiitellä. Hinta ja laatu ovat kohdallaan. Kuntien virkamiesten ja luottamushenkilöiden välit ovat hyvät, avoimet ja lämpimät. Muuramen tahtoa ja toiveita on kuunneltu. Jyväskylän väki on suhtautunut kunnioittavasti Muuramen neuvottelijoihin.

Liian harvoin tulee kiitosta annettua naapurikunta Jyväskylälle. Voin tässä sitä omasta puolestani korjata. Lämmin kiitos Jyväskylälle hyvästä yhteistyöstä Muuramen suuntaan. Se, että luotan Jyväskylän vilpittömään tahtoon tehdä hyviä ja yhteisiä palveluita kuntalaisillemme, ei toki tarkoita naiiviutta ja sinisilmäisyyttä. Turha luulla luuta lihaksi tai pässin päätä paistikkaaksi. Tietysti tiedän, että Jyväskylän visio on laajeta, ja Muurame on siinä listalla ensimmäisenä. Totta kai on näin. Ja tietysti tajuan, että tulevaisuutta ajatellen on oivallista taktiikkaa hoitaa juuri nyt yhteiset asiat hyvin ja luotettavasti. Muuramelaiset tietävät tasan tarkkaan maantieteensä, palveluita yhteen pakottavat lait ja paras-hankkeen toivotut lopputulemat. Eihän muuramelaiset pöhköjä ole. Oikeasti. Täällä vain suunnattomasti rakastetaan omaa kuntaa. Muuramehenki on oikeasti olemassa. Se tarttuu välittömästi uusiinkin muuramelaisiin. Muurame on rehellisesti sanottuna mahtava kunta. Tätä kuntaa on hoidettu hyvin ja on osattu tehdä oikeita päätöksiä. Hyvässä yhteistyössä ja konsensushengessä.

Johtaja Andersson on kosinut kuntaa muutaman kerran, tosin lehtien palstoilla. Selvitysmiestäkin kerran ehdotti, senkin Andersson kertoi ilmaisjakelulehden palstalla. Suullista eikä virallista esitystä ei ole vielä tullut. No, eipä sillä, että sitä kukaan Muuramessa odottaisikaan. Meille on luvattu, että aktiivisesti ei olla kiinnostuneita.. jooopa. Nooh, ensimmäinen kosinta aiheutti muuramelaisissa pientä värinää ja levottomuutta. Nyttemmin kosinnat aiheuttavat vain olan kohautuksen. Ja toteamuksen, että Andersson on sinnikäs ja ahkera. Tekee työtään niin kuin veturikaupungin johtajana pitääkin. Tällä erää ei ole muuta sanomista, kuin että kiitos kosinnoista. Tehdään hyvää yhteistyötä edelleenkin. Sulassa sovussa, rinta rinnan. Kunnioitetaan toistemme näkemyksiä, ja kun kerta ollaan maantieteellisesti näin liki, niin ollaan ystäviä. Muurame juhlistaa kesällä 90-vuotista taipalettaan ja kutsuu Anderssoninkin mukaan juhliin. Ja vieläpä oikein hyvillä mielin.


Jyväskylän ja Muuramen johtavia virkamiehiä ja luottamushenkilöitä oli koolla MuurLen pelissä 19.1.11. Jyväskylän kaupunki oli illan otteluisäntä, ja jakoi parhaiden pelaajien palkinnot. Kiitos siitä! Tämä on ystävyys- ja yhteistyösuhteiden parasta hoitoa kuntiemme välillä. Kuvassa M. Andersson ja Pauliina.

Ei kommentteja: