keskiviikko 5. tammikuuta 2011

ASIAA!

Tulevalla vaalikaudella tarvitaan laajaa talouden ja yhteiskunnan rakenteiden ymmärrystä. Verolinjaukset on osattava tehdä oikein. Painotusta on siirrettävä suurien tulojen, pääomien ja kulutuksen verottamiseen. Köyhyyden ja tuloerojen poistamiseen on suunnattava voimavaroja. Lapsiperheiden, vanhusten, vammaisten, opiskelijoiden ja sairaiden perusturvaa on parannettava.

Tulevina vuosina on suuria haasteita valtiontalouden tasapainottamisessa ja Euroopan rahoitusmarkkinatilanteen vakauttamisessa. On osattava olla kaukaa viisas, ettei Euroopan talouskriisin lasku uhkaa langeta lastemme ja lastenlapsiemme maksettavaksi.

Suomen on aikanaan valinnut sotilaallisesti puolueettoman linjan. NATOa ei tarvita tänäänkään. Pidetään jatkossakin voimissaan oma uskottava ja itsenäinen puolustuksemme. Koti, uskonto ja isänmaa – siirretään edelleen nämä arvot jälkipolvillemme.

Luodaan tulevaisuuden uskoa paremmasta maailmasta lapsille. Säilytetään ympäristö, luonto ja koko maapallo heille sellaisena, kuin se itse aikanaan saimme. Ympäristön suojeleminen on meidän kaikkien yhteinen tehtävä. Säästetään kaikin keinoin ilmastoa, vesistöä ja muita luonnonvaroja. Se on paras perintö, minkä voimme osaltamme antaa jälkipolville.

Vihreä energia lähtee metsistä, pelloilta ja vesistöistä. Metsä ja pelto ovat elinehtomme. Tarvitsemme maaseutua ja ihmisiä, jotka asuvat maaseudulla. Heitä, jotka osaavat hoitaa ja hyödyntää maan ja veen viljaa.

Koko Suomen rakentaminen vaatii uudistunutta aluepolitiikkaa. Keskittäminen ei ole Suomen eikä suomalaisten etu. Metropolien ja maaseudun täytyy voida elää rinnakkain: toinen toistaan tukien, kummankin kehittyen ja pärjäten. Asuinpaikasta ja ihmisen taustasta riippumatta kaikilla on oltava mahdollisuus tasa-arvoiseen koulutukseen ja laadukkaaseen terveydenhuoltoon, työhön ja toimeentuloon.

Työn täytyy olla kannattavaa. On tunnettava työntekijöiden ja yrittäjien elämää ja tiedettävä miten suomalaisten arkipäivä sujuu. Työelämän uudistuksia on tehtävä ihmisen eikä rahan ehdoilla. Kannustinloukkujen pitää olla jo taakse jäänyttä elämää. Kansalaisia on kannustettava omatoimisuuteen ja yrittäjyydelle on luotava paremmat toimintaedellytykset. Tarvitsemme uutta työtä alalle kuin alalle. Teollisuuteen ja palvelujen tuottamiseen. Yritystoimintaa on tuettava niiden alkutaipaleilla, investoinneissa, viennissä sekä tuotteiden kehityksessä ja markkinoinnissa.

Ei kommentteja: