torstai 11. marraskuuta 2010

Veni, vidi, vici

Veni, vidi, vici - Tulin, näin ja voitin

Ei voi kuin ihmetellä, ihailla ja onnitella. Nimittäin Muuramen tuoreinta liikuntaseuraa, Sykettä, menestyksekkäästä ensimmäisestä toimintavuodestaan. Syke tuli, näki tarpeen ja voitti oman paikkansa muuramelaisten liikuttajana. Vuodessa liikuntaseurasta on kehittynyt uskomattoman tuloksekas ja monipuolista liikuntaa tarjoava yhdistys. Ammattitaitoiset ja osaavat ohjaajat vetävät niin aikuisille kuin lapsillekin jumpat, bailatinot, kahvakuulat ja tarzankerhot. Käytössä ovat olleet ulko- sekä sisäkentät. Pääosin muuramelaisten perheenäitien vapaaehtoisvoimin pyörivä liikuntaseura on yksi muuramelainen menestystarina. Se tekee, joka osaa. Näinhän se on. Hienoa Syke.

Muuramen Syke ry, lue lisää www.muuramensyke.fi

Liikunta ja urheilu ovat olleet aina muuramelaisille merkittävä harrastusmuoto. Muuramen Yritys, Muuramen Urheilijat, MuurLe, Muuramen Mursut, ja monet muut seurat kokoavat toimintansa ääreen satoja kuntalaisia. Paikallisurheilu on kiinteä osa muuta järjestökulttuuria. Urheiluseuroissa ei pelkästään urheilla ja kilpailla. Seurat ovat myös merkittäviä kulttuurivaikuttajia. Urheilu tarjoaa suurelle yleisölle lukemattoman määrän viihdyttäviä ja elämyksellisiä hetkiä. Muuramessakin on omia urheilusankareita. On hyvä huomata, että ponnistetaan sitä pienemmästäkin kunnasta maailman mestaruuksiin. Muuramen menestyneet yksilöurheilijat ja joukkueet ovat kautta aikain vieneet kuntaamme maailmankartalle. Urheilusankareilla on myös tärkeä asema kasvavan nuorison esikuvina ja innoittajina terveeseen elämäntapaan. Muutoinkin seurat tekevät vapaaehtoisvoimin suunnattoman määrän kasvatustyötä. Muuramelaisten ikääntyessä liikunnan tärkeys korostuu entisestään. Seurat toimivat myös tärkeänä kansanterveyden edistäjinä. Kiitos tästä kaikesta lukuisten muuramelaisten seurojen vetäjille ja valmentajille.

Ihmisille on tärkeää tuntea kuuluvansa yhteisöihin ja sosiaalisiin verkostoihin. Urheiluseurojen lisäksi Muuramessa asukas- ja kyläyhdistykset tarjoavat mahdollisuuksia ihmisten kohtaamisiin ja mielekkääseen toimintaan. Asukastoiminnan tavoitteena on saada kaikenikäiset muuramelaiset osallistumaan ja vaikuttamaan elinympäristöään koskevaan suunnitteluun ja päätöksentekoon. Monilta asuinalueilta ja kyliltä on kuulunut mukavia viestejä aktiivisesta toiminnasta. On leikkikenttien kunnostuksia, sikajuhlia, rantojen siivoamisia, grilli-iltoja, kirpputoreja ja vaikka mitä talkoita. Asukasyhdistysten toiminta edistää yhteisöllisyyttä ja ihmisläheisyyttä. Turvallinen ja viihtyisä Muurame on meidän kaikkien oikeus ja velvollisuus.

Yhdistyksiä ja yhteisöjä on Muuramessa moneen lähtöön. Niillä kaikilla on tavoitteensa, paikkansa ja jäsenensä. Yhteisötoiminta on kouriintuntuvaa ja elävää. Yhteisöt ohjaavat arvojamme, kasvattavat lapsiamme, avartavat näkökantoja ja lisäävät suvaitsevaisuutta toisiamme kohtaan. Lopuksi täytyy mainita yksi yhdistys, joka myös kokoaa yhteen muuramelaisia. Yhdistys, joka on aktiivinen ja vahvistaa merkittävällä tavalla kuntamme identiteettiä. Muuramen Yrittäjät. Muurame sai tänä vuonna kunniakkaan kolmannen sijan valtakunnallisessa mittelössä olla Suomen yrittäjäystävällisin kunta. Onnittelut tästä saavutuksesta!


Keskustan valtuustoryhmän juttu Muuramelainen-lehdessä syyskuussa 2010

Ei kommentteja: