torstai 9. lokakuuta 2008

YRITTÄJYYS TURVAA PALVELUT

Mahdollisuuksien Muurame saavutetaan yhteistyöllä ja yrittäjyydellä.

Muurame on saanut olla viime vuodet kuntien ykkösluokassa. Talouden näkymät tulevina vuosina ovat kuitenkin todella haasteelliset. Miten Muurame pysyy edelleen pinnalla? Millä eväillä kuntamme pysyy menestyvänä ja maineikkaana paikkana asua ja yrittää?

Muuramen kunnan hyvinvointitarina ei ole syntynyt itsestään. Hyvä maine ja kunniamaininnat eivät ole tipahtaneet taivaalta. On tarvittu tekoja ja tekijöitä. On tarvittu osaavia virkamiehiä ja avarakatseisia luottamushenkilöitä. On tarvittu aktiivisia ja veroa maksavia kuntalaisia.

Erityisesti Muuramen menestykseen on tarvittu yrittäjiä ja yrityksiä. Muuramen yritykset, niin pienet, keskisuuret kuin isotkin, ovat olleet elintärkeitä. Melkein voisi sanoa, että yritykset ovat olleet menestystarinan päähenkilöitä. Milläs muulla muuramelaista vaurautta on luotu vuosien saatossa, kuin yrittäjyydellä? Sanopas se? Arvokasta työtä on tehty sadoissa, osittain meille kuntalaisille tuntemattomissakin, teollisuusfirmoissa ja yhden miehen/naisen nyrkkipajoissa.

Osaamista ja voimavaroja on käytetty onnistuneesti ja kilpailukykyä on löytynyt. Oikeita ratkaisuja on tehty kunnassa, niin virkamies kuin luottamushenkilöpäätöksinäkin. Näin voidaan sanoa, koska Muurame on pysynyt viime vuodet mukana yrittäjäystävällisten kuntien kärjessä tai kärjen tuntumassa.

Menneiden vuosien saavutukset ja pärjääminen tilastoissa ja taloudessa eivät takaa hyvää tulevaisuutta. Iloinen ja tyytyväinen saa olla Muuramen kunnan ja sen yrittäjien menestyksestä, mutta laakereille ei voi jäädä lepäämään. Yrittäminen on aina myös riskinottoa: joskus se kannattaa ja joskus taas ei. Suvantoaikoina on suunnattava katse tulevaisuuteen ja jaksettava ponnistella eteenpäin. Kunnan virkakoneiston ja luottamushenkilöiden on taattava, että yrittäjillä eli kunnan talouden selkärangalla, ovat asiat reilassa. Tiet on oltava kunnossa ja yritystontteja sekä -tiloja on oltava tarjolla. Yritysilmapiiriä on tuettava positiivisella ja kannustavalla asenteella. Pahansuopaisuuden ja kateuden ei pidä kuulua valtuutettujen toiminta-arsenaaliin. Parhaimmillaan kunnanvaltuutetut toimivat yrittäjien tukiverkostona ja yhteistyökumppaneina kuntaan päin.

Yrittäjyyden tukeminen on iso työmaa ja se edellyttää todellista tahtotilaa poliittisilta vaikuttajilta.

Terkuin Pauliina

Ei kommentteja: