tiistai 14. lokakuuta 2008

Mukiin menevää

Olipas mukava ilta, kun JYP jälleen voitti. Tällä kertaa takkiin sai Oulun Kärpät. Onnea JYP:ille koko loppukaudelle!

Taannoin jossain taustoissa kuhistiin ja puuhasteltiin jäähallia Muurameen. Vahinko vain, että rahoituskuviot jäivät puolitiehen ja halli saamati. Hallia puuhattiin yksityisesti ja hankkeen taustalla olivat asialle vihkiytyneet alan miehet. Hattua täytyy nostaa tämänlaiselle yksittäiselle kansalaisaktiivisuudelle. Valmistelevia työtunteja tuskin kukaan laski, saati sitten niistä saanut palkkoja.

Jäähallin paikka puhutti kovasti. Ehdittiin siinä jo pohtia, tuleeko jäähalli Mäkelänmäen koulualueelle, vai johonkin muualle. Muita vaihtoehtoja olivat mm. Saunakylän viereinen alue ja urheilukentän naapuritontti. No, nyt ei varmaan useampaan vuoteen kuulu jäähallia Muurameen. Sen verran on kunnan ja kenties yksityistenkin rahoittajien taloudessa tiukkaa. Voihan pojat!

Siispä meilläkin jatkuu pojan jääkiekkoharrastus Jyväskylän Hippoksella. Bensaa palaa ja muutamia tunteja hupenee viikoittain kaukalon laidalla. Onneksi 10 vuotiaan poikasen liikkumisen ja pelaamisen riemu on käsin kosketeltavaa ja palkitsee aikuistakin. Ja tuleepahan edistettyä lapsen terveyttä liikunnalla. Eikä joukkueharrastukseen mennyt aika mene hukkaan myöskään sosiaalisten ja vuorovaikutustaitojen osalta. Ja yhteisöllisyyttä ja osallisuutta ei tarvitse väkisin vääntää. Ja jospa tietokonepelien vetovoima pikkuhiljaa hiipuisi..

Mutta olisihan se ollut mukiin menevää, että Muuramessa olisi ollut oma kiekkoseura. MuKi – Muuramen Kiekko. Ehkä joskus seuraavalla talouden nousukaudella? Vai onko parempia ehdotuksia ja löytyykö äveriäitä rahoittajia?

Onneksi meillä on kuitenkin 100 vuotias urheiluseura Muuramen Yritys. Ja tekonurmikenttä. Siellä sitten taas ensi suvena kirmataan pallon perässä. Kiitollinen täytyy olla siitä, mitä meillä Muuramessa jo on.

Terveisin jääkiekkojunnun ja jalkapallon potkijan äiti-pauliina

1 kommentti:

fani kirjoitti...

Kyllä Muurameen tarvitaan jäähalli, ehdottomasti. Jättäkää uimahalli korjaamatta ja tehkää mielummin jäähalli. On enemmän käyttäjiä ihan varmasti. Nyt harrastajat ravaa Jyväskylään peräkanaa ja kuskaa lapsia harjoituksiin. Ei mitään järkeä.

jääkiekkofani