torstai 16. lokakuuta 2008

Tarvitaanko Muuramessa uimahallia jatkossa?

Muuramen ympäristökaupungissa Jyväskylässä muhii räjähtävä aikapommi huonokuntoisten kiinteistöjen korjausmäärien kohdalla. Oikeastaan muhii sana on jo eilistä puhetta. Jyväskylän kiinteistöjohtaja sanoo 15.10.08 SuurJyväskylä-lehden haastattelussa, että korjausmäärät ovat nyt jo räjähtäneet käsiin. Rakennuksien kunto ja remonttien laajuus on ollut yllätys myös päättäjille. Ei kateeksi käy naapurikunnan tilanne.

Varppeillaan saamme olla tilojen kunnon suhteen myös omassa kotikunnassa Muuramessa. Meilläkin on ollut ja tulee olemaan remontoitavia kiinteistöjä. Onneksi määrät tuntuvat olevan, ainakin toistaiseksi, jonkinlaisessa hallinnassa. Kiitos siitä Muuramen teknisen toimen ammattitaitoiselle väelle. Tilojen kuntoa on seurattu säännöllisesti ja puutteisiin on reagoitu ajoissa. Näin olemme säästyneet tällä erää vastaavalta aikapommilta.

Muuramen terveyskeskus on parhaillaan remontin kourissa. Sen remontti tuli viime tipassa. Jos sitä olisi vielä säästösyistä siirretty, niin olisi saattanut käydä niin, että purkutuomio olisi ollut ainoa ratkaisu pelastaa tilanne. Vanha koulu remontoitiin pari vuotta sitten ja se on taas käyttökunnossa. Ja melkeinpä Muuramen uljain ja ryhdikkäin rakennus se on vielä tänäänkin. Onneksi sekään kiinteistö ei loppujen lopuksi ollut ihan niin huono, kuin aluksi luultiin. Siitä saatiin Yrittäjyystalo ja mainiota tilaa monelle palveluyrittäjälle.

Muuramen uimahallin remontti odottaa vielä tekemistä. Suunnitelmissa ja budjetissakin se on tulevina vuosina. Siinä taitaa tikittää yksi aikapommi, jos toimeen ei ryhdytä lähiaikoina. On myös käyty keskusteluja, tarvitaanko yleensä ollenkaan uimahallia Muurameen. Voisiko sen täyttää ja tehdä tilalle jotakin muuta tilaa. Mielipiteitä on puolesta ja vastaan. Myös uuden uimahallin rakentaminen on joillekin mieluisin ratkaisu.

Kouluikäisten lasten vanhempana olen sitä mieltä, että kyllä omaa uimahallia tarvitaan jatkossakin. Muutoin uimaharrastus ja samalla Järvisuomen asukkaille tärkeä uimataito vähenee muuramelaisilta lapsilta olennaisesti. Jyväskylä ei ole kaukana, mutta AaltoAlvarin kylpylähalli on kovin kallis käyttää. Etenkin jos perheessä on useita lapsia. Jyväskyläläisetkin isommat perheet tulevat Muuramen uimahalliin juuri hinnan takia. Myös muuramelaiset seniorit tarvitsevat uimahallia pitääkseen kuntoaan yllä. Monelle vesivoimistelu on paras ja ainut mahdollinen liikuntamuoto.

terkuin pauliina

Ei kommentteja: