sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Syysmyrskyä vaalipäivänä 26.10.08

Varsinaiselle vaalipäivälle ennustettiin syksyn pahinta myrskykeliä. Ihan mahdottomalta ei kuitenkaan sää näytä näin sunnuntaina puolenpäivän aikaan. Paras lenkkikeli ei ole, mutta toivottavasti se ei vaikuta äänestämisintoon. Demokratia on hyvä yhteiskuntajärjestelmä, se on todettu monesta suusta ja syystä. Kansalaisilla on oikeus valita ja vaihtaa vallanpitäjät muutaman vuoden välein. Voiko hienompaa systeemiä olla olemassa? Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus on meidän kaikkien mahdollisuus. Vapaat vaalit on saavutus, mikä ei ole itsestään selvyys jokaisessa maassa. Siitä kannattaa ottaa kaikki ilo ja hyöty irti. Siispä: ÄÄNESTÄMÄÄN!

Aamukahvit on juotu ja Keskisuomalainen luettu. Tutut naamat olivat taas lehdessä, niin etusivulla kuin sisäsivuillakin. Meikäläiselläkin oli tänään 26.10 pieni yhteisilmoitus ehdokaskollegan kanssa Keskisuomalaisessa. Sinne se hukkui monen muun ilmoituksen sekaan. Toivottavasti jokunen muuramelainen sen sieltä bongasi.. ;) Tosi hyvä mieli tuli lehden mielipidepalstan lyhyet-palstan ensimmäisestä jutusta: ”Mahtavaa, että meillä on oikea demokratia ja saamme äänestää tänään ihan ketä haluamme” Nimimerkki Tavataan uurnilla.

Keskisuomalainen mainostaa, että voittaja ilmoittaa heidän lehdessään. Saapas sitten nähdä. Mikä se voittaja näissä vaaliessa sitten on? Läpi päässyt ehdokas? Kärkeen päässyt? Itsensä voittanut? Puoluekaverin voittanut? Voittajapuolueen ehdokas? Onko voittaja loppujen lopuksi sanomalehti Keskisuomalainen? Vaiko kuntalainen?

Toivottavasti vaalien todelliset voittajat löytyvät kuntalaisten syvistä riveistä. Hyvinvoivat kuntalaiset, tasapainoinen kunnantalous ja paremmat palvelut ovat vaalien paras tavoite ja tulos. Puolueen kannatuksista ja valtasuhteista viis. Hyvin hoidetut vanhukset, hyvinvoivat lapset ja nuoret, terveet työssäkäyvät aikuiset ja yrittäjät. Siinäpä vaalien oikeat voittajat! Tämän kun valitut valtuutetut pitävät kristallin kirkkaana mielessä seuraavat neljä vuotta, niin hyvä tulee.

Vaalipäivänä 2008, terkuin pauliina

Ei kommentteja: