tiistai 20. heinäkuuta 2010

Tunnelmaa kuin New Orleansissa!

Pirkko ja Klassikot esiintyivät Jyväskylän kesässä. Olin kuuntelemassa heitä Mäkimatin perhepuistossa illalla 15.7.10. Tunnelma oli tosiaan kuin New Orleansissa. Pirkko Rahkila-Rissanen lauloi kuin mikäkin jazzvirtuoosi. Bändin pojat kukin vuorollansa ylsivät huikeisiin soolo-osuuksiin. Teltta oli pullollaan väkeä, ja aploodit raikuivat varmasti yli koko Mäkimatin tienoon. Paikalla näin myös useita tuttavia. Kiitos mukavasta iltakonsertista!




Olen saanut kuulla Pirkkoa ja Klassikoita useasti aiemminkin. Tämän kokoonpanon ympärillä toimii myös yhdistys. Wanhan Jazzin Ystävät -yhdistys perustettiin Jyväskylässä kesällä 2005. Jäseniä on runsaasti ja toimintaan mukaan tulleiden ikähaarukka on 18 – 88 vuotta. Yhdistys järjestää nimensä mukaisesti mm. vanhan traditionaalisen svengaavan jazzin konsertteja, esitelmiä ja erilaista musiikin kuuntelua.

Yhdistys järjestää myös laulattamis- ja virkistämiskonsertteja vanhainkodeissa ja laitoksissa. Tätä projektia kutsutaan Laulaen Kaikki Kauniit Muistot –projektiksi. Nämä musiikkihetket ovat myös musiikkiterapiaa. Musiikkia käytetään vuorovaikutuksen ja tunteiden ilmaisun välineenä. Esimerkiksi muistamattomien ikääntyvien kohdalla hyödynnetään musiikin eri elementtejä esim. rytmiä, sanoja, harmoniaa, melodiaa, äänensävyjä ja voimakkuuksia. Musiikki aukaisee unhoon jääneitä muistikanavia, joita ihminen ei ehkä muutoin pysty tuomaan esille. On hienoa, että Pirkko ja Klassikot jaksavat uurastaa musiikin parissa vuodesta toiseen. Ja käyvät ilahduttamassa paikan päällä niin monia ihmisiä, jotka eivät enää itse pääse lähtemään konsertteihin laitoksen ulkopuolelle.

Ei kommentteja: