tiistai 20. heinäkuuta 2010

Kesämarkkinoita ja tapahtumia

Tänä kesänä on tullut kierreltyä kesämarkkinoita ja -tapahtumia enemmän kuin koskaan. Tähän mennessä on takana Muuramen markkinat 13.6., Muuramenjoen rantakalailta 18.6, Jämsän markkinat 2.7, Korpilahden palvipäivät 10-11.7, Joutsan joutopäivät 10.7., Muuramen antiikkimarkkinat 17.7, Keuruun markkinat 18.7. Edessä ovat vielä ainakin Leivonmäen markkinat, Äänekosken Jazz-tapahtuma, Uuraisten kesäpäivät, Laukaan Savion rantakalailta, ja ehkä moni muu. Useita markkinoita jää myös väliin, aika kun ei riitä ihan joka paikkaan.

Paljon on ollut nähtävää ja kuultavaa. Kultuurii, ihmisii, taikureitsii, bändei.. Rätei, lumpui, kakkuloi, piirakoi, kalakukkoi, palvimakkaroi, kästöi, korui, kahvii, mussikkii, puoleitsii.. Kaikkea mahdollista mitä taivaan ja maan väliltä markkinoille siunaantuukin. Kelejä ei ole tänä suvena voinut syyttää, jos markkinakauppa ei ole käynyt.


Korpilahden sataman uusi hulppea ja vankka vieraslaituri. Tähän kelpaa rantautua kauempaakin ja isollakin paatilla. Meitin Kolima heti tuolla rivissä toisena. Ollaan tultu naapurikuntaan Palvipäiville, venheellä ihan Muuramesta asti.


Korpilahden palvipäivillä oli myös paikallisia tuotteita esillä. Komppa-Seppälän tilan hunajatuotteita esittelee Vespuolen asukas Marja Komppa. Hunajalla maustetut letut olivat kerrassaan hyviä. Namskis ja kiitos!


Palvipäivillä tapasin tuttuja immeisiä. Kuvassa heistä yksi, kenpä tunnistaa siitä itsensä. Taustalla on uusi satamarakennus. Hieno suoritus satamayrittäjiltä. Voipi vaan ihmetellä, onnitella ja toivottaa parhainta menestystä. Palvelu on Korpilahden satamassa ykkösluokkaa, kiitos siitäkin. Uudessa rakennuksessa on mahtavat huoltotilat veneilijöille. Myös toki muille kävijöille riittää puuhistelua, esim. terassilla syömistä, juomista ja Päijännenäkymistä nautiskelua.

Ei kommentteja: