keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Leivonmäen markkinoilla ja Äänekosken Jazzkadun vilinässä 24.7.10

Aurinkoisena lauantaina 24.7.10 sain olla mukana Leivonmäen markkinoiden ja Äänekosken Jazztapahtuman tunnelmissa. Leivonmäellä oli aivan valloittavat maalaismarkkinat. Oman kylän ja kunnan ihmiset olivat yhteistuumin järjestäneet leppoisat ja oman näköisensä kesätapahtuman. JuustoPekka Hytönen lauloi, myös muita alueen ihmisiä ja kuoroja esiintyi mallikkaasti. Kojuja oli moneen lähtöön. Kurkiauran koululaiset vanhempineen myivät arpoja ja mm. paikallisen myllyn tuotteita toimintansa hyväksi. Muissa kojuissa myynnissä oli laukkua, lettivehnästä, tarpeellista tavaraa ja rompettakin. Iloista vipinää oli mukava katsella ja kuulostella. Tuttuja tuli vastaan vaikka millä mitoin. Keskustan paikallisyhdistys oli telttoineen menossa mukana. Paikalla oli myös Keskustan tuore puoluesihteeri Timo Laaninen. Lämpimät kiitokset Kalevi Fredinille ja kumppaneille, että sain olla teltallanne. Iloisin mielin on todettava, että kesän parhaat markkinakokemukset jäivät käteen sieltä Leivonmäeltä.

Päivä jatkui vielä Äänekosken Jazztorilla. Siellä olivat koolla yhden teltan alla kaikki puolueet ja iso liuta kansanedustajaehdokkaita ja muita poliittisia vaikuttajia. Äänekosken vaikuttajanainen Leila Lindell juonsi tapahtuman topakan reippaasti. Helle helli kadunkulkijaa ja väkeä oli liikkeellä runsain mitoin. Olipas mukava tavata äänekoskelaisia sukulaisiakin. Kotimatkalla poikkesin Äänekosken Huutomäkeen Mervi-serkku Öhmanin perheen luokse ihailemaan keskisuomalaisia kauniita rantamaisemia.

Kiitos Leivonmäen Keskustan väelle kutsusta teltallenne, ja mukavasta markkinameiningistä.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen (kuvassa oik) oli mukana Leivonmäen markkinoilla. Keskusteluja syntyi aikamme haasteista, suuntaan jos toiseen.

Leivonmäellä oli letkeä maalaismarkkinatunnelma.

Äänekosken Jazztorilla tapasin paljon tuttuja immeisiä.

Saarijärveläisen kansanedustaehdokkaan Mikael Palolan (kok) kanssa totesimme, että olemme monen asian suhteen samoilla linjoilla. Palola on muuten hyvä ehdokas!

Ei kommentteja: