torstai 27. syyskuuta 2012

Muuramen kunnan hyvän tulevaisuuden puolesta

Olemme pohtineet yhdessä keskustalaisten kunnallisvaaliehdokkaiden kanssa tavoitteitamme Muuramen kunnan hyvän tulevaisuuden eteen. Tässä on yhteisesti hiottuja vaaliteemojamme:

Perhe on tärkein Jos perheet voivat hyvin, voi yhteiskuntakin hyvin. Perheille tulee tarjota monipuolisia ja joustavia päivähoitomahdollisuuksia lähellä omaa asuinaluetta. Pienten lasten kotihoito pitää myös olla todellinen vaihtoehto perheille, siksi kotihoidon tukeminen kuntalisän avulla pitää selvittää. Myös kunnallista lapsiperheiden kotipalvelua pitäisi olla saatavilla. Koulujen toimintaedellytykset on turvattava ja ryhmäkoot pidettävä kohtuullisina.



Olemme kaikki törmänneet lasten ja nuorten ongelmiin, päihteiden käyttöön tai häiriköintiin Muuramessa. Nuori pyytää apua omalla tavallaan. Lasten ja nuorten hyvinvointi on perheen aikuisten käsissä. Vastuullinen vanhemmuus tarvitsee yhä useammin yhteisön tukitoimia. Kunnan tulee lisätä voimavaroja ennalta ehkäisevään perhetyöhön. Myös erityisnuorisotyöhön haluamme pysyvyyttä. Järjestöjen ja urheiluseurojen ylläpitämä vapaaehtoistyö lasten ja nuorten harrastusten parissa ansaitsee suuremman huomion. Kunnan tulee pitää harrastuspaikat kunnossa ja maksuttomina.


Vanheneminen ei saa pelottaa Yksinäisten vanhusten tilanne on huolestuttava, kaikkien pitäisi saada kuulua johonkin yhteisöön. Kunnan pitää panostaa vanhusten kotipalveluun, omaishoitajien tukemiseen sekä kuljetuspalveluihin, koska tuttu ja turvallinen ympäristö on yleensä paras paikka ikääntyä. Myös uutta seniorirakentamista tarvitaan, jotta muuramelaiset voivat vanheta omassa kunnassaan. Palveluasumisen resurssit on pidettävä riittävällä tasolla. Terveyspalvelujen hyvä laatu ja helppo saatavuus on turvattava.

Muuramen elinkeinopolitiikka tähtää tulevaisuuteen Yritykset luovat työpaikkoja ja toimeentuloa kuntalaisille ja koko yhteisölle. Tulevaisuuden menestystekijät rakennetaan tänään. Uusien yritysten saaminen kuntaan edellyttää tahtoa, taitoa ja konkreettisia toimenpiteitä. Kunnan tulee olla aktiivinen elinkeinotoiminnan kehittämisessä ja yrittäjien kanssa tehtävässä yhteistyössä.

Ehdolla valtuustoon - numero 94

Syksy saa ja kunnallisvaalit lähestyvät. Olen päättänyt pitkällisen pohdinnan jälkeen asettua edelleen ehdolle Muuramen kunnanvaltuustoon. Ajankäyttö, lapset ja yhä lisääntyvät haasteet työssäni laittoivat miettimään jatkoa. Luottamustoimen hoitaminen on nykyisin hyvin vaativaa. Se vie aikaa ja vaatii sitoutumista, lukemista, pohtimista, arvostelun kestämistä ja loan heiton sietämistä. Mutta.. sisäinen palo yhteisten asioiden hoitamiseen vielä elää. Halu vaikuttaa Muuramen kunnan tulevaisuuteen on vahvana mielessä ja sydämessä. Politiikka on minun tapani välittää yhteisistä asioista ja lähimmäisistä. Muuramessa on ollut mukava olla luottamushenkilönä. Muurame-henki on hyvä ja asiat ovat olleet meille luottamushenkilöille puolueesta riippumatta yhteisiä. Politiikan vääntöä on todella vähän. Virkamiehet ovat fiksuja, mukavia ja huumorintajuisia. Muuramen talous on kohtuullisessa kunnossa ja se on auttanut luomaan hyvää päätöksenteon ilmapiiriä. Itsenäisyydestä kiinni pitäminen on tärkeä ja yhteinen tavoite kaikille poliittisille ryhmille.
Kunnallisvaalit luovat sutinaa luottamushenkilöiden keskuudessa. On hyvä, että veri vaihtuu valtuustossa aina neljän vuoden välein. Luottamus on ansaittava ja jatkokauteni on kuntalaisten käsissä. Hyvä näin. Vaalit laittavat meitä ehdokkaita ankarasti pohtimaan, mihin suuntaan haluamme kuntaa kehittää seuraavan neljän vuoden aikana. Valtuustoon ei kannata pyrkiä, jos ei ole mitään ajatuksia asioiden parantamiseksi. Seuraavassa blogikirjoituksessani tuon esille tavoitteet seuraavalle nelivuotiskaudelle.

lauantai 15. syyskuuta 2012

Syksyn satoa ja kissanpäiviä

Omenasato on tänä vuonna todella runsas
Kanttarelleja tuli kohtuullisesti
Syysleimua
Sipulit kuivamassa
Kissanpäivät on joka päivä. Satoi tai paistoi.

Kesä ja ankanpojat

Kesä 2012 meni kohisten ohi. Vettä satoi, aurinko paistoi ja taas satoi vettä. Kukat kukkivat ja rikkaruohot rehottivat. Terassilautoja tuli naputeltua, mökillä käänsin kivihommia, veneellä oleiltiin jonkun kerran ja sen semmoista kesäpuuhaa tuli tehtyä. Meille tuli toukokuussa Muuramen yläkoululta kaksi ihanaa ankanpoikaa. Voi että, miten suloisia! Ankat kuoriutuivat koulun hautomakoneessa vappuna. Nimekseen pojat saivat Ensio ja Turso. Ankat viipottavat vapaana meillä Muuramen pihamailla. Ankat ovat hyvin reviiritietoisia, eivätkä karkaile kotipihasta. Mitä nyt jonkun kerran naapurissa ovat käyneet. On ollut kyllä aivan mahtavaa seurata näitä ihania veijareita. Maailma on avartunut luontokappaleiden kautta kummasti.
Pienet kultapojat.
Pienistä tuli isoja ja komeita.
Myöhemmin selvisi, että Ensio (ruskea) onkin tyttö ja Turso on kukko. Nykyisin meillä käy aikamoiset soitimet, kun kukko valloittaa yhä uudestaan kanaansa.
Jalokärhöt Laukaan mökillä.
Aitanpielus ja vanha polkupyörä.