perjantai 24. syyskuuta 2010

Perjantai-iltana

Perjantai-ilta on jälleen käsillä. Kulunut työviikko on ollut kovin täyteinen. Kuten ne yleensä tapaavat olla. Toinen toistansa täyteisempiä. Viikkoon on mahtunut kolmena päivänä henkilöstökoulutusta vanhustenhuollon rakenteiden muuttumisesta ja lisäksi yhtenä päivänä luennointia valtakunnallisessa sosiaali- terveysalan esimieskoulutuksessa. Viikkoon on mahtunut Uuraisten Eläkeliiton väen tapaaminen, ensi viikolla pidettävän Ikääntyvien asumisen seminaarin järjestelyjä, tulevien luentojen pohtimista ja työstämistä, yksittäisten ikäihmisten asioiden hoitamista, kuuntelua, konsultointia, puheluita sinne tänne, työraporttien kirjoittelua, Telkänpesän 15-vuotis muisteloiden kirjaamista, ja paljon paljon muuta mukavaa. Työ pitää ihmistä ryhdissä. Olen kyllä onnekas, kun saan tehdä työtä josta pidän.

Viikon luottamustoimirintamalla on ollut myös suht normaalia menoa. Kunnanhallitus, Muuramen kunnan ja ELY-keskuksen yhteinen tapaaminen, joitakin edustamisia siellä täällä, tulevan viikon kunnanvaltuustoon valmistautumista keskustan ryhmän kanssa sekä kuntalaisten asioiden kuuntelua ja hoitamista puhelimella, sähköpostilla ja jopa kuntalaisen kotona käyden. ELY-keskuksen (Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus) väen kanssa keskustelimme kunnan kaavoituksista, tiehankkeista, rakentamisesta, ympäristönhoitamisesta, ilmastoasioista, jne. Ei muuta kuin lähijunaliikennettä tavoittelemaan Muurameen! Siinäpä vasta olisi merkittävä ympäristöteko.



Uutisviikkoon on mahtunut Ruotsin hallituksen kokoamista, Suomen puolustusvoimain tehokkuuden hakemista, jätevesiasetuksen hiontaa, vanhusten ruoka-automaatti Menu-Mat:in kokeilua, kestoaihe vaalirahakohua sekä paljon poliittista loanheittoa suuntaan ja toiseen. Tuntuu ihan siltä, että valtakunnan poliitikoilla ei ole hyvä olla siellä eikä täällä. Sanovat jotain, niin kivitetään. Eivät sano, niin kivitetään. Pikkuhiljaa alkaa jo tämä meininki kyllästyttämään. Sensaatioiden jatkuva hakeminen ja huomionhakuisten otsikoiden alle jäävät mitättömyydet jättävät monet tärkeät asiat huomioimatta. Miten tästä median ja markkinoiden yhteisestä kierteestä päästään ulos? Miten saadaan oikeat asiat ensimmäisenä pramille? Siinäpä sitä olisi pohtimista.

Hyvää viikonloppua kaikille!