sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Muurame Cup 15.5.10

”Hengen ja ruumiin reippautta” Muuramen Yrityksen 98-poikain peleissä

Järjestimme jo seitsemännen kerran Muurame Cup jalkapalloturnauksen vuonna 1998 syntyneille pojillemme. Lauantaina 15.5.10 Muuramen jalkapallokentällä oli jälleen suuren urheilujuhlan tuntua. 12 joukkuetta huoltajineen ja kannustajineen ympäri Suomea olivat saapuneet kevään kuumimpana päivänä jalkapallon merkeissä Muurameen. Mukana oli niin keskisuomalaisia, pirkanmaalaisia, hämäläisiä kuin satakuntalaisiakin joukkueita.

Muuramen 98 jalkapallopojat pelasivat erinomaisen kotiturnauksen. Välieräpelissä nähtiin joukkueen yksi uran hienoimmista taisteluista taidoiltaan yhtä Suomen kärkijoukkuetta vastaan. Muuramen pojat selättivät upeasti lahtelaisen FC Kuusysin. Ja monta muuta joukkuetta. Vain loppuottelussa omat poikamme joutuivat taipumaan vastustajalleen. Cupin voittajaksi pelasi Jämsänkosken Ilves ja Muuramen Yrityksen pojat saivat hopeaa. Kiitos kaikille Cupin järjestelyihin osallistuneille. Muuramen kenttäolosuhteet saivat vierailta jälleen kerran positiivista palautetta. Ylpeyteen onkin aihetta. Keskusteluissa vieraiden kanssa kävi selville, että vain harvoissa kunnissa seurat saavat harjoitella ja pelata maksuttomissa urheilupaikoissa. Kiitos tästä mahdollisuudesta Muuramen kunnalle!

pallonpotkijan äiti-Pauliina

maanantai 10. toukokuuta 2010

Äitienpäivänä 9.5.10

Äitienpäivänä mökillä Laukaan Puttolassa.



Isukki tulee verkoilta sekä katiskan pyynnistä. Kalansaalista muutama hauki, lahnoja, ahvenia ja särkiä. Illalla paistettiin voissa haukifilettä. Pienet kalat mänt naapurin kissuloille.




Ihana haavasta käsin veistetty hirsiaitta. IsäHeikin kädenjälkeä sekin. Taitava mies.

Kevät on hienoa aikaa. Äiteinpäivää kaikille äideille! pauliina

Kuoreen lippojaisissa 8.5.10 Muuramenjoella

Muuramenjoki on mahtava paikka. Joki kiemurtelee ja meanderoi Muuramen keskustan tuntumassa laskien Muuratjärvestä Päijänteeseen. Joen kokonaispituus on 1,5 km. Tälle matkalle mahtuu suvantoja, vuolaita virtoja ja kirkkaita kuohuvia koskia. Pudotuskorkeutta Muuratjärvestä Päijänteeseen on 12 metriä. Joen reheviä ja vehmaita reunamia kiertää ihana luontopolku. Runsas kasvillisuus ja upea vesimaisema saavat aikaiseksi varsin ainutlaatuisen kulttuurimaiseman.

Lue Muuramenjoesta lisää: www.muuramenjoki.fi



Kuoreella on iso suu.







Lauantai-iltana 8.5.10 Muuramen kalastuskunta järjesti Muuramenjoella kuoreen lippojaiset. Vaikka luonnonystävä olen aina ollut ja kalastamistakin on tullut harrastettua, niin koin moisen elämyksen ensimmäistä kertaa elämässäni. Iltahämärässä kuoreet suuntasivat Päijänteeltä valtavina parvina vaistonvaraisesti tutulle kutupaikalleen Muuramenjoelle. Lyhyt kutuaika osui nyt äitienpäiväviikonlopulle.

Joki oli sananmukaisesti täynnä kuoreita. Lohikalan sukuinen kuore viihtyy normaalisti viileissä syvänteissä, ja niitä ei päivännäöllä näy. Lipot liehuivat myötävirtaan ja ämpärit täyttyivät kalasta. Paistetut kuoreet olivat herkullisia. Kokemus oli mieleenpainuva, ja suosittelen sitä kaikille. Kiitos Muuramen kalastuskunnalle hienon kokemuksen jakamisesta meille maallikoille.

Suomen luonto alkaa olla kohta parhaimmillaan. Tervetuloa ja -menoa Muuramenjoen luontoa ihailemaan! Ja ensi keväänä kuoreen kutemista ihmettelemään. Perheen puuhalandioita ei tarvitse tämän kauempaa hakea.

Ihanaa kevättä kaikille! pauliina

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Länkipohjassa Maivian Pidoissa ja Kuoreveden kirkossa

Tänään 2.5.2010 olen mukana K-S Keskustanaisten ja Seppolan paikallisyhdistyksen järjestämällä Kotiseuturetkellä Länkipohjassa ja kirkkopyhässä Kuorevedellä.

Maivian Pidoissa Länkipohjassa olen keskustanaisten mukavassa seurassa lounaalla, jossa samalla nautitaan runoista ja aatteen palosta. Sen jälkeen Kuoreveden kirkossa on Vesper.

Mukava tutustua ensimmäistä kertaa Kuoreveden kirkkoon, ja tutustua samalla edesmenneeseen runoilijaan Immi Helléniin ja hänen tuotantoonsa.

Runoilija Immi Hellen syntyi 18. tammikuuta 1861 Kuorevedellä. Hän kuoli 20.1.1937 Helsingissä. Oikealta nimeltään Ingeborg Hellén, oli suomalainen runoilija, jonka teoksista tunnetuimpia ovat lastenlaulujen sanoitukset Maan korvessa kulkevi lapsosen tie ja Pieni nokipoika vaan sekä joululaulu Joulukirkkoon (Kello löi jo viisi).

Kiitos jo etukäteen Seppolan väelle tapahtuman järjestämisestä.

Kohta nähdään, pauliina